Китайски Календар

Китайски Календар Плъх вол Тигър Заек Дракон Змия Кон Коза Маймуна Петел Куче Прасе

 

Плъх

ПлъхПлъхът е опортюнист и с нюх към сделките. Склонен е да събира и да трупа, но рядко е готов да плати много за каквото и да е. Хората от този знак са посветени на семействата си и особено на децата си. Бързо пламващи и страстни, те са способни на дълбоки чувства, независимо че на вид са сдържани. Енергията и амбициите им често ги карат да поемат повече работа, от колкото могат да свъшат. Ревностно защитават приятелите си, но само докато са уверени, че могат да разчитат на подкрепата им.Плъховете са добри началници, ръководители на екипи и водачи. Те нямат чиновнически манталитет и спазването на строго регламентирано работно време ги ограничава.

 

 

 

Вол

ВолВолът е солиден и стабилен. Обикновено е добър организатор и много стриктен във всяка работа, с която се захване. Консервативен е и трудно възприема идеите на другите. Хората от този знак не се отличават с особено живо въображение, но не им липсват добри идеи. Макар да не показва колко го вълнува. Волът е привързан партньор и става силно посветен на децата си родител. Прочути са със своето търпение, но то също си има граници и когато бъдат прекрачени, гневът им може да изригне като вулкан и да помете всичко наоколо. Волът е лоялен, честен и работяга не толелира хора, които кръшкат от работа.

 

 

 

 

Тигър

тигърТигърът е динамичен, импулсивен и живее живота си в неговата пълнота. Хората под този знак често се впускат в проекти, които не са предварително
планирани, но природната им находчивост може да им донесе успех. Тигрите са много чувствителни към провала и непрекъснато се нуждаят от възхищението на околните. Те са динамични и увличат околните със своя ентусиазъм. Могат да бъдат щедри и сърдечни, но често си показват ноктите. Вземат прибързани решения и са много критични към другите. Обичат предизвикателствата и имат качесва на лидери.

 

 

 

 

Заек

ЗаекЗаекът е роден дипломат и не понася конфликти. За да ги избегне,често поднася отговора,които събеседника му иска да чуе, вместо да влезе в спор.Не може обаче да се твърди че тези хора се предават лесно. Трудно може да се разбере какво точно мисли Заекът, често може да го видите унесен,сякаш сънува наяве, най-вероятно той обмисля бъдещата си стратегия. Най-мекия от китайските знаци. Чудесните му умения за общуване му позволяват да се радва искрено на компанията на другите, същевременно е добър съветник. Хората от този знак предпочитат да не попадат под светлините на прожекторител. Зайците са любезни, разсъдителни и не обичат конфликтите. Много гъвкави, те рядко изпадат в
паника. Преценяват точно ситуацията и методично извличат полза от предоставилите им се възможности,така че постигат целите си, често за учудване на останалите. Имат силна воля и ненакърнимо чувство за собствена значимост.

 

Дракон

ДраконДраконът винаги внася новаторски дух във всеки проект или разговор, в които участва. Хората от този знак често нарушават правилата,които другите се стремят да следват. Авторитетни фигури, те живеят по свои собствени закони и не търпят ограничения. Предпочитат да работят по задачи, които сами са си поставили, като същевременно мотивират екипа си за действие. Винаги са готови да помогнат, но гордоста им пречи да приемат помощ от
другите. Сконни са да се усамотяват и изпадат в стрес, когато се появят трудности.Драконите са верни приятели и на тях може да се разчита. Обичат
разнообразието,вълненията и новите ситуации. Драконите са вдъхновители и водачи. Трудно им е да пазят тайни и не понасят критика.

 

 

 

Змия

ЗмияЗмията е ценител на красивите неща в живота. С добър външен вид и завидна самоувереност, Змиите са склонни да се доверяват предимно на себе си и не обичат да разчитат на другите. Могат да бъдат безмилостни при преследване на целите си. Обикновено са мнoго любезни и щедри, но и много взискателни във връзките си. Трудно им е да прощават и са силно злопаметни, ако са били пренебрегнати. Никога не бива да се забравя търпението на Змията, която може да чака в засада,докато не настъпи подходящото време да атакува. Елегантни и изискани, Змиите са също така добри в печеленето на пари, които обаче никога не пилеят за дреболии. Само най-доброто е достойно за тях. Силно интуитивни са и могат да долавят мотивите на другите и правилно да оценят ситуацията. Змиите притежават вродена мъдрост,която комбинирана с интелекта им, ги прави изключителни. Те обикновено следват

 

Кон

КонХората от този знак имат жив ум, но често прибързано съдят за хора или ситуации, и е възможно да предприемат действия, преди да са изяснили цялостната картина. Може да работи неуморно, докато проектът не бъде завършен, но обича сам да си поставя срокове. Способни са да се захванат с няколко неща едновременно, като ги движат постоянно. Амбициозни са и на тях може да се разчита. Често са нетърпеливи, избухливи, но рядко изпитват завист. Възприемчиви са и имат блестящ ум. Обичат действието и късите точни инструкции, склонни са да импровизират в работата.

 

 

 

 

 

Коза

КозаКозата е емоционална и състрадателна. Козите винаги се държат коректно и с изключително внимание към другите. Обикновено са стеснителни и силно чувствителни към критика. Много се тревожат и изглежда, че е лесно да им се влияе,но когато се усещат силни в някакъв аспект, те могат да преобърнат земята и упорстват,докато не постигнат набелязаната цел. Тези хора са много популярни и обичани и обикновено всички имат желание да им услужат и помогнат. Ценят красотата и финеса и обикновено са късметлии. Готови са да сторят всичко, за да избегнат конфликт, и мразят да вземат решения. Задачи свързани със срокове, не са за тях, тъй като имат усещането, че се ограничава свободата им, на която много държат. Изключително очарователни, те успяватда убедят околните в своите възгледи. Склонни са да се тревожат за много неща и се нуждаят от спокойсвие, за да могат да работят добре.

 

Маймуна

МаймунаМаймуната е интелигентна и способна да разрешава всякакви проблеми. Хората от този знак често успяват да се измъкнат от сложни ситуации и не се колебаят да използват измама, ако това ще им помогне. Склонни са да пренебрегват чувствата на другите и обикновено не си дават сметка как техните собствени действия могат да им се отразят. Независимо от това те са много харесвани и са способни да мотивират хората около тях. Пълни са с енергия и винаги са активни. Маймуните очакват с нетърпение всяко ново предизвикателсво, притежават чудесна памет и новаторски дух. По природа общителни,те винаги имат последователи. Не страдат от фалшива скромност, но не са и самохвалковци. Бързата им съобразителност и качествата на водач гарантират, че те никога не остават в изолация. Маймуните са способни на големи постижения и си го знаят.

 

 

Петел

ПетелКогато Петелът присъства някаде, всички забелязват това, защото хората от този знак никога не сядат на последния ред и не се крият в сенките. Те блестят в обществото и бързо стават център на внимание. Петлите са изпълнени с достойнство, вдъхват доверие и притежават изключително силна воля но тези им качества имат и отрицателна страна-високомерие и тираничност. Не се колебаят да стигнат до дъното на всеки проблем и са перфекционисти във всичко, което правят. Петлите са смели и решителни,но не обичат да бъдат критикувани и могат да бъдат истински пуритани във възгедите си за живота.В добрите си дни те са забавни и могат да бъдат приятна компания. Те са горди, прекалено самоуверени и са склонни да дават съвети дори когато не им ги искат. Петлите са ненадминати в счетоводството и могат да открият дори и най-дребната грешка.

 

 

Куче

КучеХората от този знак са интелигентни и верни на приятелите силсклонни са да изслушват проблемите на другите със съчувствствие, но умеят да бъдат и критични. Кучето винаги ще помогне и никога няма да изостави приятел в беда, имат силно развито чувство за справедливост. Нуждаят се от време,за да опознаят другите,но са склонни да се дистанцират. Когато се стремят към някаква цел, проявяват завидно постоянство и упоритост.Когато са раздразнени, стават твърдоглави и обикновенно избухват, но гневът им не трае дълго.Ако има кауза,за която да се борят, или знаят,че някой се нуждае от помощ и подкрепа,те са винаги на линия. Работят много добре с хора,които харесват, но пренебрегват онези, които не им се нравят. Запазват самообладание в кризисни моменти и вдъхват доверие на останалите.

 

 

Прасе

ПрасеПрасетата обичат социалния живот и са много популярни. Честни и великодушни, те са винаги готови да измъкнат другите от трудни ситуации. Рядко се впускат в спорове, но ако го направят, често губят самообладание, макар че в крайна сметка преудоляват неприязънта си. Прекалената им готовност да прощават е най-голямата им слабост.Споделят всичко с приятелите си вярват, че ще получат подкрепата им и снизходителността към малките си слабости. Прасетата да се посвещават на някоя кауза и често приобщават към нея и околните. Не са хитри и лукави и излъчват неподправена невинност, което привлича другите към тях. Прасетата са отговорни и акуратни работници. Приятни и винаги дружелюбни, те съвестно се занимават с неприятна за другите работа. Рядко избухват и предизвикват кавги, но ако това се случи, то ще е за кратко и скоро ще бъде забравено.

 

 

Обратно към Е-Магазина Обратно към Е-Магазина