Фън Шуй съвети

Основни Фън Шуй съвети,които ще ви помогнат да поставите началото

 

Фън Шуй Съвети1.Почистването е най-важното "целебно средство",което за изпълване на вашето пространство с чиста,хармонична енергия.Освободете се от всички ненужни мебели,вещи и всичко,което не харесвате.Ако ги скриете в мазето,килера или някъде другаде,те ще продължат да "замърсяват" вашето подсъзнание.Освобождаването от хаоса и ненужните вещи действа като терапия.

2.Прозорците са очите на вашия дом.Поддържайте ги чисти.Това ще донесе повече яснота в живота ви.

3.Свеж въздух и достатъчно светлина-два елемента за зареждане с добрата Чи /енергия/.Проветрявайте често,поставете в помещенията пречистващи въздуха растения.Допускайте колкото може повече естетвена светлина.

4.Вратите трябва да се отварят лесно и широко.Така позитивната енергия и свежия въздух ще проикнат лесно в дома ви.

5.Не допускайте течащи кранове в къщата-това води до изтощаване на здравето и благосъстоянието ви.

6.Купа с плодове във вашата кухня или дневна ще донесе изобилие.Тя създава позитивна енергия и носи успех.

7.Поддържайте хладилника и килерчето си с провизии добре заредени.Пълният хладилник е знак на изобилие.

8.Печката трябва да се поддържа чиста и в изправност.Тя символизира огънят /елемент Метал/ и богатсвото и не трябва да създава отрицатели емоции и енергии.

9.Комплектите с ножове,както и всички режещи и остри инструменти не бива да се набиват на очи-сложете ги в ъгъл или чекмедже.

10.Гответе с любов!Енергията,с която готвите облъчва храната и попива в нея.Така заразявате всички около вас.Човек в лошо настроение не трябва да готви.

11.Столовете в дневната трябва да бъдат четен брой.Четният брой символизира успех,а нечетният самота.

12.Постарайте се през деня спалнята ви да е окъпана в светлина.Проветрявайте,дърпайте пердетата,за да влиза повече слънце.Затъмнените стаи причиняват меланхолия и ленивост.

13.Махнете телевизора и компютъра от спалнята.ищо не убива романтиката повече от гледането на телевизия и работата в леглото.Вместо това,опитайте приди сън да прочетете нещо приятно или да послушате нежна музика.

14.Не поставяйте единичи предмети в спалнята,а генерирайте енергия за "двойка".Използвайте двойни свещници,двойни портрети,двойни фигурки или меки романтични пейзажи.

15.Огледалата създават оживление.Те могат да бъдат моного полезни в тесни и неудобни просранства,защото илюзорно създават повече място.Поддържайте огледалата в дома си чисти.Отражението,което виждате в огледалото е това,което другите хора виждат у вас.

16.Огледалото в кухнята отразява и умножава храната,която е символ на изобилието.

17.Огледалото,поставено срещу входната врата,препятсва положителната енергия да влезе в дома ви.Това може да доведе до прекалена конфронтация и отчуждение.

18.Ваза със свежи цветя в дневната ще привлече позитивна енергия и ще направи вас и вашето семейство по-бодри и радостни от живота.

19.Не дръжте в дома си кактуси или други цветя с бодли,защото те излъчват отрицателна енергия и могат да предизвикат спорове.Ако обаче ги държите на вън,те ще ви пазят от зло.

20.Не използвайте сухи цветя,те са лошо Фън Шуй.За предпочитане прид сухите са изкуствените цветя.Цветята с остри листа-защитават дома,а с обли листа носят хармония и изобилие.

21.Водопадчета и фонтанчете около входа на къщата помагат на позитивната енергия да влезе в дома ви.Важно е водата в тях да е чиста и да тече постоянно.

22.Птиците и рибите са идеалните домашни любимци.Те символизират богатсво.Домашните животни могат да бъдат много полезни за активиране на позитивната енергия.Те се движат непрекъснато и така енергията прелива от стая в стая.

23.Картини с натюрморти на стените създават уют и спокойствие в дома,а по динамично изкуство провокира към оживление.

24.За да спасите здравето,богатсвото и щастието на вас и вашето семейство от пълното им "изтичане надолу по канала",винаги запушвайте канализацията в банята и затваряйте капака на тоалетната чиния.

25.Не дръжте в дома си и не използвайте пукнати или счупени прозорци,съдове,изгорели лампи.

Обратно към Е-Магазина Обратно към Е-Магазина